Priprema dokumenta

Svima nam je cilj dobiti proizvod s kojim ćete prvenstveno.

Vi, naši kupci, biti zadovoljni, a time i mi.

Za sve eventualne nejasnoće i pitanja vezana uz pripremu dokumenta za tisak, molimo obratite nam se na:email: 
info@correctusmedia.hr
tel: +385 1 2855 777

Kratke upute za pripremu dokumenta za tisak

Dimenzije stranica:

Ispravno podesiti format stranica, sve stranice za jedan projekt moraju biti istih dimenzija bez obzira da li neke imaju ili nemaju napust. Format stranice potrebno je odrediti reznim linijama. Slog treba biti centriran u odnosu na ispisnu dimenziju stranice.

Fontovi:

Neki fontovi ne mogu biti ispravno ukljućeni unutar PDF-a, pa iz tog razloga preporućamo da se svi fontovi konvertiraju u krivulje. Ako iz nekog razloga niste u mogućnosti konvertirati fontove u krivulje obavezno unutar Adobe Distiller-a uključite opciju "embed all fonts".

CMYK color mod:

Koristiti isključivo CMYK color mod. Za crni tekst koristiti isključivo crnu boju. 100% crna boja neka bude napravljena kao overprint. Za punoću crne boje koristite CMYK boju koja se sastoji od: C: 60%; M: 50%; Y: 50%; K: 100%.

Napust:

Provjerite da li su svi elementi koji idu u napust ispravno napušteni najmanje 3mm, te da nema kritičnih elemenata prijeloma (tekst) najmanje 5mm od ruba reza.

Rezolucija:

Provjerite da li sve bitmap grafike imaju potrebnu rezoluciju za tisak (200-300 dpi) i da su dovoljno kvalitetne za Vaše potrebe.

Overprint:

Provjerite da li su svi objekti koji se preklapaju ispravno podešeni (overprint).

Gradijent - verlauf -prijelazi:

U standardnom offsetu ukoliko želite dobiti najkvalitetniji gradijent, najbolje je napraviti ga pomoću Photoshop-a, jer vektorski gradijenti imaju problema prilikom RIP-anja i nerjetko dolazi do pojave "stepenica" u rasponu gradijenta.

Stranice moraju biti centrirane na izlazni format:

Može ih biti i više u jednom dokumentu, ali samo s oznakama reza, sve ostale oznake su suvišne. Napusti se definiraju za sve četiri strane bez obzira na poziciju stranice (lijeva, desna), te vrstu uveza.

Pozicioniranje stranice:

1. Gotovi format stranice
2. Sigurna zona teksta minimalno 5 mm od linije reza
3. Napust 3 mm (bleed)
4. Izlazni format - gotovi format stranice + 6 mm
Zainteresiran?

Reci nam što Vam treba!

Trebate nešto hitno otisnuti ili ti samo treba cijena...slobodno nam pošalji upit

Pošalji upit!